• Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Gratis verzenden binnen NL
  • verkoop@zilversieraden.nl
  • Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Gratis verzenden binnen NL
  • verkoop@zilversieraden.nl

Wat is zilver?

Zilver is een metaal dat iets harder is dan goud en een hele mooie witte glans heeft. De glans van zilver betovert mensen al eeuwen lang. Puur zilver is te zacht om te gebruiken daarom wordt er altijd een legering (mengsel) gemaakt van zilver met een klein beetje koper. 1e Gehalte zilver ook wel sterling zilver genoemd of 925 bestaat voor 92,5% uit puur zilver en 7,5% uit een ander metaal. Al vele eeuwen worden zilveren sieraden voorzien van een zilver keurmerk die garanderen dat een sieraad gemaakt is van door en door zilver.

Onze 925 sterling zilversieraden kunnen wel tegen water, zolang er maar geen chemische toevoegingen in zitten. Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen. Door het chloor en het zout kunnen je sieraden kapot gaan en/of verkleuren. Laat je sieraden ook niet in aanraking komen met bodylotion, parfum e.a.

BRUINE KLEUR

Zilver krijgt een bruine/zwarte kleur van licht en lucht. Dit proces heet oxideren en kun je niet tegengaan. Dit houdt in dat het glimmende van zilver iets doffer wordt, maar dit is snel en gemakkelijk op te lossen. Met een zilverpoetsdoek maak je de sieraden zo weer schoon.

Wat is verzilverd/zinc alloy?

Verzilverde voorwerpen zijn gemaakt van een onedel basismateriaal die worden voorzien van een dun laagje zilver. Deze verzilverde voorwerpen zijn vaak ongekeurd. Als je een zilver voorwerp door zou zagen is het door en door van hetzelfde (zilveren) materiaal, bij een verzilverd voorwerp zie je een basismateriaal met een laagje eromheen. Als je verzilverde voorwerpen veel poets komt het koper erdoorheen en verdwijnt de zilverlaag. Deze metaalsoort kan, wanneer de plating versleten is reageren op vocht en de PH-waarde (zuurgraad) van de huid. Bij de één verkleuren sieraden sneller dan bij de ander, en sommigen hebben hier helemaal geen last van. Dit komt door de reactie van het metaal onder de plating op de zuurgraad (PH-waarde) van de huid. V

Natuurlijk heeft elk product een bepaalde tijdslimiet waarin deze in goede staat blijven. Om dit zo lang mogelijk te behouden geven wij je een paar tips om deze sieraden te beschermen en in een goede conditie te houden. Zinc Alloy wordt tegenwoordig veel gebruikt voor zilver plated sieraden. Dit materiaal kun je vergelijken met roestvrijstaal (RVS) en is hard, sterk, slijtvast en glimt je tegemoet.

  1. Vermijdt contact met producten welke chemicaliën kunnen bevatten zoals: haarlak, body lotion, parfum, scheerzeep en andere chemicaliën. Hierdoor kunnen de ringen grijzig kleuren.
  2. Draag nooit sieraden tijdens het douchen of zwemmen. Het chloor in zwembaden kunnen de plate laag aantasten en zwart kleuren. Dit geldt zeker voor de verzilverde sieraden.
  3. Het is zeer af te raden sieraden te dragen tijdens schoonmaak werkzaamheden of afwassen, uw sieraden kunnen verkleuren of zelfs beschadigd raken.
  4. Vermijdt contact met een transpirerende huid, dit zal de plate laag aantasten of zelfs helemaal laten verdwijnen.